Duitsland niet langs Paraguay, Brazilië onderuit

14 augustus 2013, 22:52   Bijgewerkt: 14 augustus 2013, 23:39

Duitsland is woensdag niet tot winst gekomen in de oefeninterland tegen Paraguay. De ploeg van bondscoach Joachim Löw kwam in de doelpuntrijke wedstrijd in Kaiserslautern niet verder dan 3-3.

Door goals van Jose Ariel Nunez en Wilson Omar Pittoni leidde Paraguay binnen een kwartier al met 0-2. Ilkay Gündogan en Thomas Müller hadden eveneens aan vijftien minuten voldoende om de balans te herstellen, maar Miguel Angel Samudio bracht Paraguay op slag van rust weer aan de leiding. Uiteindelijk voorkwam invaller Lars Bender een kwartier voor tijd een Duitse afgang (3-3).

Brazilië stelde ook teleur. De kersverse Confederations Cup-kampioen ging met 1-0 onderuit bij Zwitserland. Een eigen goal van Dani Alves bleek beslissend in Basel. De speler van FC Barcelona passeerde vlak na rust zijn eigen keeper.