Duitsers bezorgd: "Zonder verdediging naar WK"

15 augustus 2013, 08:51

Voor veel mensen is Duitsland dé favoriet voor het komende WK, maar met name defensief rammelt de ploeg nog aan alle kanten. Mede door een falende verdediging kwam de ploeg woensdag niet verder dan een 3-3 gelijkspel tegen Paraguay.

De problemen achterin inspireerden Sport Bild tot de kop 'Ohne Abwehr fahr'n wir zur WM', afgeleid van het in 2002 in Duitsland zeer populaire 'Ohne Holland fahr'n wir zur WM'. Zonder verdediging gaat Duitsland dus naar het WK, stelt de krant vast.

Ook de spelers zijn zich bewust van het probleem. "Het is duidelijk dat defensief één en ander beter moet. Maar we hadden slechts twee dagen om ons voor te bereiden op deze wedstrijd", zegt aanvoerder Philipp Lahm. Doelman Manuel Neuer vindt dat zijn ploeg lering moet trekken uit deze wedstrijd. "Dit is een waarschuwing, we moeten onze fouten analyseren. Zo kunnen we een volgende keer niet spelen."

Lahm vormde tegen Paraguay met Mats Hummels, Per Mertesacker en Marcel Schmelzer de bekritiseerde Duitse verdediging. Na rust speelde Jerome Boateng op de plek van Mertesacker. Paraguay stond in Kaiserslautern al binnen twaalf minuten met 0-2 voor. Halverwege was het 2-3 in het voordeel van de Zuid-Amerikanen.