De Jonge: "Natuurlijk is het een bijzonder duel"

17 augustus 2013, 08:00

Heracles Almelo gaat komende zondag in de Eredivisie op visite bij SC Heerenveen. Het is een speciale wedstrijd voor coach Jan de Jonge, die jarenlang actief was in het Abe Lenstra Stadion en er nog altijd vlakbij woont.

"Natuurlijk is het een bijzonder duel, maar dat was het eerste duel ook omdat mijn voorganger Peter Bosz trainer is van Vitesse, en vorige week was bijzonder omdat ik bij Heerenveen  met Ron Jans heb samengewerkt", nuanceert De Jonge op de clubwebsite. "Heerenveen is mijn woonplaats, ik woon een paar honderd meter van het stadion af en we spelen al snel in het seizoen tegen elkaar. Ze hebben goede spelers en een paar jonge talenten die aan de weg timmeren."

Waar Heerenveen nog zonder puntenverlies is, wacht Heracles juist nog op zijn eerste punt. De Overijsselse club verloor twee keer met 3-1, van Vitesse en PEC Zwolle. De Jonge: "Ik verwacht een strijdbaar Heracles. Het is daarbij belangrijk dat de defensieve organisatie in orde blijft. Qua werklust kan ik de groep helemaal niets verwijten. Als we op deze manier doorzetten komen de resultaten wel, daar ben ik van overtuigd. We hebben natuurlijk ook niet de meest gemakkelijke start."

Het meespelen van Thomas Bruns en Dario Vujicevic bij Heracles is nog onzeker.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen