ManU wint dankzij prachtige goals Van Persie

17 augustus 2013, 20:23   Bijgewerkt: 17 augustus 2013, 22:15

Robin van Persie is meteen uiterst scherp in het nieuwe Premier League-seizoen. De Nederlandse aanvaller scoorde zaterdag in het uitduel met Swansea City twee keer en leidde landskampioen Manchester United daarmee naar een 1-4 zege in het Liberty Stadium. Wilfried Bony maakte de goal voor Swansea.

Van Persie opende in de 34ste minuut de score, op schitterende wijze. De Oranje-international was trefzeker met een halve omhaal. Danny Welbeck zorgde twee minuten later van dichtbij voor de 2-0. In de 72ste minuut kwam Van Persie voor de tweede keer op het scoreformulier en ook deze treffer mocht er wezen. Dit maal scoorde hij na een mooie dribbelactie en dito schot. In blessuretijd tekende Welbeck voor het vierde doelpunt van The Red Devils. De van Vitesse overgenomen Bony, die op de bank begon, had kort daarvoor de Swansea-eer gered.

Michel Vorm had wel een basisplaats bij Swansea City, Jonathan De Guzman was vanwege een blessure absent. De middenvelder moet een aantal dagen rust houden na een harde botsing met Dirk Kuyt op de training van het Nederlands elftal. Aan de kant van Manchester United zat Alexander Büttner niet bij de selectie.