ADO wint in Breda door blunderende Swerts

18 augustus 2013, 16:27   Bijgewerkt: 18 augustus 2013, 17:23

ADO Den Haag heeft zijn eerste zege van het nieuwe Eredivisieseizoen binnen. De manschappen van coach Maurice Steijn leken zondag met 1-1 gelijk te gaan spelen bij NAC Breda, maar profiteerden diep in blessuretijd van een fout van Gill Swerts. Daardoor werd het 1-2 en had NAC dus helemaal niets aan zijn eerste treffer.

Door de 4-1 zege van Cambuur op FC Groningen van zaterdagavond was NAC Breda de enige club in de Eredivisie die nog niet had gescoord dit seizoen. De Brabanders openden de competitie met een 0-0 gelijkspel bij Cambuur en gingen vorige week met 0-2 onderuit tegen SC Heerenveen. Zorgwekkend was vooral dat er tegen beide Friese clubs niet heel veel kansen werden gecreëerd.

Goede bedoelingen dus van NAC, maar voor rust kwam er in de praktijk niets van terecht. Er viel weinig te genieten in het Rat Verlegh Stadion al was de thuisclub wel het dichtst bij de 1-0. Een vrije trap van Jordy Buijs belandde op de paal. Na de doelwissel kwam NAC wat beter uit de verf en kreeg het ook goede mogelijkheden voor de openingstreffer, maar Gino Coutinho hield ADO Den Haag op de been. De keeper, in het verleden nog actief in Breda, keerde inzetten van Schalk en Sarpong op uitstekende wijze.

Aan de andere kant toonde ADO zich wel trefzeker. Kort nadat Mike van Duinen naast had gekopt, maakte Aaron Meijers van twintig meter de 0-1. NAC leek opnieuw zonder doelpunt te blijven, maar een strafschop bood uitkomst. Omdat Coutinho Schalk neerhaalde, wees scheidsrechter Serdar Gözübüyük naar de stip. Slachtoffer Schalk zette zichzelf achter de bal en zorgde koelbloedig voor opluchting in Breda.

Het eerste doelpunt was een feit en NAC leek opeens in de overwinning te geloven. Diep in blessuretijd mocht het nog een vrije trap nemen. Die was echter zo slordig, dat ADO kon counteren. Maar hun lange bal was te snel gegeven en daardoor had Gill Swerts alle tijd om uit te verdedigen. De Belg liet de bal echter van zijn voet springen, waardoor voormalig NAC-speler Michiel Kramer de 1-2 kon binnenschieten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen