Heracles wint dankzij twee wereldgoals

18 augustus 2013, 16:29   Bijgewerkt: 18 augustus 2013, 17:14

Dat Heracles-verdediger Mike te Wierik in Almelo ‘Mighty Mike’ wordt genoemd, begreep de voetbalwereld pas na zondagmiddag. Via een loeiharde vuurpijl schoot hij de bal op weergaloze wijze in de verre kruising. Alles lukte bij Heracles. Uiteindelijk wonnen de bezoekers na een groot kansenfestijn met 2-4 bij SC Heerenveen.

De Friezen wisten hun eerste twee wedstrijden meteen te winnen en Heracles stond vorig weekend al na elf seconden achter tegen PEC Zwolle. Die combinatie zorgde na drie minuten voor een logisch gevolg. Uit de eerste corner kwam spits Alfred Finnbogason knap voor zijn man en hij wist een halve kans om te toveren in een doelpunt. Via een uitgestrekt been tikte hij Heerenveen op voorsprong: 1-0.

Maar het hoogtepunt van de wedstrijd vond plaats rond de 70ste minuut. Mike te Wierik liet het uitvak ontploffen na een keiharde kanonskogel in de verre bovenhoek: 1-3. Heerenveen knokte zich knap terug toen invaller Joey van den Berg plotseling de aansluitingstreffer binnenschoot (2-3), en de equipe van trainer Marco van Basten leek zelfs nog een punt te gaan behalen voor eigen publiek. Bryan Linssen pegelde echter op zeer fraaie wijze de beslissing tegen de touwen met buitenkant-voet: 2-4. De fans van Heracles zagen een hele gezellig terugreis tegemoet.