FC Utrecht boos op supporter (14) na tweet

19 augustus 2013, 10:29

Een 14-jarige supporter heeft zich de woede van FC Utrecht op de hals gehaald. In aanloop naar de uitwedstrijd tegen FC Twente plaatste de jongen op twitter kwetsende teksten over de vuurwerkramp in Enschede, ruim dertien jaar geleden.

De jongen plaatste onder meer een foto van een dodelijk slachtoffer van de ramp, met daarbij de tekst 'dooie Tukkers'. Dit vormde de aanleiding voor een hevige, verhitte discussie tussen supporters van FC Utrecht en FC Twente op het sociale medium.

FC Utrecht-directeur Wilco van Schaik baalt als een stekker van het incident. "Hij weet waarschijnlijk niet eens wat hij aanricht. Wij tolereren dit niet", zegt de beleidsmaker in het AD Utrechts Nieuwsblad. Ook de supportersvereniging van FC Utrecht keurt de tweet af. "Ik stel voor om hem met slachtoffers van de vuurwerkramp te laten praten en een verplicht bezoek aan het monument in Enschede te laten brengen", zegt Teun den Hartog namens de FC Utrecht-supporters. Den Hartog noemt de tweet 'een domme actie die de supporters van FC Utrecht weer eens negatief in het nieuws brengt'.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen