Van Dijk met Celtic onderuit in Kazachstan

20 augustus 2013, 18:52

Het begint er steeds meer op te lijken dat we dit seizoen voor het eerst een club uit Kazachstan in de groepsfase van de Champions League te zien gaan krijgen. Shakhter Karagandy, de kampioen van het Oost-Europese land, legde dinsdag een stevige basis door het eerste duel met Celtic in de laatste kwalificatieronde van het miljoenenbal te winnen. In de Astana Arena werd het 2-0.

Celtic had in de openingsfase het betere van het spel in Kazachstan. De Schotse kampioen was met Virgil van Dijk, die voor het eerst in de basis begon bij zijn nieuwe club, enkele keren gevaarlijk uit een corner. De trekker werd echter niet succesvol overgehaald. Dat was even later aan de andere kant wel het geval.

Andrey Finonchenko schoot in de twaalfde minuut van dichtbij de 1-0 voor Shakhter binnen en deed daarmee de Astana Arena ontploffen. Daarna waren er over en weer kansen, maar alleen Shakhter wist het net te vinden. Sergey Khizhnichenko kopte in de 75ste minuut de 2-0 binnen, waardoor zijn ploeg met een uitstekende marge naar Glasgow reist. Daar vindt over acht dagen de return plaats. Mogelijk is Derk Boerrigter er dan weer bij. De oud-Ajacied ontbrak dinsdag wegens een blessure.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen