Özbiliz voorziet zware avond voor Feyenoord

22 augustus 2013, 08:20

Aras Özbiliz zal de Europa League-wedstrijd tussen Kuban Krasnodar en Feyenoord, vanavond, met bovengemiddelde belangstelling volgen. De aanvaller, in het verleden actief voor Ajax, stond tot enkele weken geleden onder contract bij Kuban. 

Özbiliz, inmiddels speler van Spartak Moskou, denkt dat Feyenoord het zwaar gaat krijgen. "Feyenoord heeft misschien wat meer kwaliteit, maar dit is voor Krasnodar dé kans om voor het eerst in de historie aan een Europees toernooi deel te nemen. Heel de regio leeft mee", zegt hij in De Telegraaf. De sfeer in Krasnodar kan volgens Özbiliz een belangrijke factor worden. "Ze hebben samen met Spartak de fanatiekste fans van Rusland. De capaciteit van het stadion is – meen ik – 35.000 en tijdens gewone wedstrijden zijn er 20.000 mensen, maar bij de topduels komen er zo’n 30.000."

Ook de klimatologische omstandigheden kunnen volgens de Armeniër een rol spelen. "Die bevielen mij wel, omdat het – op twee uur vliegen van Moskou – van maart tot eind oktober mooi weer is. Maar in de zomer is het gewoon lastig voetballen. Zelfs in de avonduren is het vaak nog een graad of 25", aldus de 23-jarige aanvaller.

Het duel tussen Kuban en Feyenoord begint om 18.00 uur Nederlandse tijd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen