Vorm en Been al bijna zeker van groepsfase EL

22 augustus 2013, 22:14

Swansea City kan het hoofdtoernooi van de Europa League al bijna niet meer mislopen. De ploeg van doelman Michel Vorm, die de hele wedstrijd speelde, was in Wales veel te sterk voor Petrolul Ploiesti: 5-1.

Wayne Routledge scoorde voor eigen publiek tweemaal. De overige doelpunten kwamen op naam van de Spanjaarden Michu en Allejandro Pozuela en de van Vitesse overgenomen Wilfried Bony. Gheorghe Grozav deed vlak voor tijd nog iets terug namens de Roemenen.

Ook trainer Mario Been is met Racing Genk dicht bij een plek in het hoofdtoernooi van het tweede Europese bekertoernooi. De Nederlandse oefenmeester won met zijn Belgische club in IJsland met 2-0 van Hafnarfjordur.

Jelle Vossen opende vlak voor rust de score. Sam Tillen verdubbelde de Belgische voorsprong tien minuten voor tijd door zijn eigen doelman te verschalken.