Van Wolfswinkel en Fer onderuit, Pieters wint

24 augustus 2013, 17:56   Bijgewerkt: 24 augustus 2013, 20:06

Leroy Fer is met een nederlaag gedebuteerd in de Engelse Premier League. De middenvelder, overgenomen van FC Twente, ging zaterdag met Norwich City met 1-0 onderuit bij het gepromoveerde Hull City.

De Premier League ging vorige week al van start, maar Fer moest het duel met Everton laten schieten vanwege een schorsing. Ricky van Wolfswinkel redde in die wedstrijd met een kopbal een punt voor The Canaries. De spits speelde tegen Hull City, net als Fer, de volle negentig minuten.

Zij konden het verlies in het Kingston Communications Stadium niet voorkomen. Robert Brady maakte in de 22ste minuut met een penalty het verschil. Vijf minuten later moest Hull City met tien man verder omdat Yannick Sagbo rood kreeg wegens een vermeende kopstoot, desondanks bleef het 1-0.

Erik Pieters boekte met Stoke City zijn eerste zege. Promovendus Crystal Palace werd in het eigen Britannia Stadium met 2-1 opzij gezet. Marouane Chamakh zette Crystal Palace nog wel op voorsprong. De van Arsenal overgenomen spits stuurde Pieters in een duel de verkeerde kant op en schoot vervolgens raak. Dankzij Charlie Adam en Ryan Shawcross bleven de punten in Stoke-on-Trent. Zij bogen de achterstand tussen de 58ste en 62ste minuut om in een 2-1 zege.

John Heitinga zag vanaf de bank Everton voor eigen publiek met 0-0 gelijkspelen tegen West Bromwich Albion. Everton had het betere van het spel, maar wist dat niet in de score uit te drukken. Marouane Fellaini was in de slotfase het dichtst bij, maar de Belg trof de paal. Basisspelers Tim Krul en Vurnon Anita speelden met Newcastle United eveneens 0-0, in de thuiswedstrijd tegen West Ham United.