Marseille ontsnapt, Lyon verliest bij waterballet

24 augustus 2013, 22:33

Olympique Marseille heeft ook zijn derde wedstrijd in de Franse Ligue 1 in winst omgezet. Makkelijk ging het echter niet. Valenciennes gaf zich pas in de slotfase gewonnen tegen de negenvoudig landskampioen: 0-1.

Het duel in het Stade du Hainaut stevende af op een doelpuntloze remise, maar in de 84ste minuut besliste André-Pierre Gignac anders. De Fransman was trefzeker in de rebound bij een hoekschop en schonk Marseille daarmee de winst.

Marseille neemt daardoor de koppositie over van AS Monaco, dat vrijdag in eigen stadion op 0-0 was blijven steken tegen Toulouse. Marseille heeft na drie duels de volle negen punten, Monaco volgt met zeven punten op de tweede plaats.

Olympique Lyon had naast Marseille aan kop kunnen komen, maar de ploeg verloor thuis met 0-1 van Stade de Reims. Het duel lag in de tweede helft een half uur stil vanwege zware regenval. Na de hervatting maakte Odair Fortes het verschil.