"Kuban uitschakelen zou veel goedmaken"

25 augustus 2013, 19:15

Alles en iedereen in Rotterdam-Zuid haalde zondag opgelucht adem. Na vier nederlagen op rij won Feyenoord tegen NAC Breda zijn eerste wedstrijd van dit seizoen. De zege, maar zeker ook de manier waarop deze tot stand kwam, geeft de Rotterdamse burger moed. “De druk was heel groot”, erkent Ruben Schaken.

Eigenlijk hoefde Schaken niets te zeggen, toen hij zich na de wedstrijd tegen NAC Breda in de mixed zone van de Kuip, waar spelers met journalisten praten, meldde. De lichaamstaal van de aanvaller zei meer dan duizend woorden. De international, één van de routiniers van het team, straalde van opluchting. Hij was er al bij toen Feyenoord in 2010 zijn vorige crisis meemaakte en maanden in de onderste regionen van de Eredivisie stond. Dat wilde hij dit keer koste wat kost voorkomen.

Toen Feyenoord tegen NAC Breda voor rust op 1-0 kwam en even later ook de 2-0 maakte, was de opluchting ver buiten de Kuip voelbaar. “We hebben natuurlijk een moeilijke periode achter de rug”, zegt Schaken. “Zelf heb ik dat al eerder meegemaakt, maar voor veel jongens was het de eerste tegenslag uit hun carrière. Als je in de jeugd alles wint en de afgelopen jaren alleen maar lof krijgt, is zoiets even moeilijk. Want je krijgt ineens van alle kanten kritiek.”

Om niet alleen in de Eredivisie, maar ook in Europa mee te blijven doen moet Feyenoord er donderdag weer staan. Thuis tegen Kuban Krasnodar moeten de Rotterdammers een 1-0 achterstand wegpoetsen om de groepsfase van de Europa League te bereiken. “Dat wordt lastig, want Kuban is gewoon een goede ploeg. Maar het kan, zeker in deze heksenketel hier", verwijst Schaken naar de Kuip. "Het zou heel veel goedmaken, als het lukt. Als we Kuban uitschakelen, loop ik donderdag voorop in de polonaise."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen