De Ridder verlost Utrecht van frustraties

Jw
25 augustus 2013, 18:26   Bijgewerkt: 25 augustus 2013, 19:11

FC Utrecht heeft de eerste zege van het seizoen binnen. Steve de Ridder was zondag het goudhaantje bij de thuisploeg. De aanvaller haalde in de tweede helft, die aanmerkelijk beter was dan de eerste, twee keer de trekker over. AZ verloor daardoor met 2-0 in De Galgenwaard.

Het verschil tussen AZ en FC Utrecht voorafgaand aan deze wedstrijd was niet alleen te zien op de ranglijst van de Eredivisie, maar ook in Europa. De Alkmaarders wonnen donderdag op Griekse bodem van Atromitos (1-3) en lijken al zeker van de groepsfase van de Europa League, Utrecht werd twee rondes eerder al naar huis gestuurd door het nietige FC Differdange 03. Kortom, trainer Gertjan Verbeek heeft zijn zaken al vroeg in het seizoen op orde, collega Jan Wouters niet.

AZ moest ineens van een defensieve tactiek omschakelen naar een aanvallende en dat bleek een te zware opgave. Tommy Oar zette de defensie van AZ te kijk met een steekpass en De Ridder passeerde AZ-doelman Esteban voor de tweede keer in ruim een kwartier tijd. FC Utrecht leek weer een beetje op de ploeg die vorig jaar zoveel indruk maakte en als vijfde eindigde. De krachten vloeiden weg bij AZ, dat niet meer gevaarlijk werd. FC Utrecht kreeg via Mulenga nog kansen op de 3-0, maar zal vooral na de blamage van vorige week al dik tevreden zijn met deze uitslag.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen