Verhaegh geeft assist en veroorzaakt strafschop

25 augustus 2013, 19:29

FC Augsburg staat niet langer op nul punten in de 2013/2014-editie van de Bundesliga. De ploeg won zondag voor eigen publiek met 2-1 van VfB Stuttgart. Paul Verhaegh speelde daarbij een belangrijke rol.

Kersvers Oranje-international Verhaegh leverde de assist bij de 1-0, die al na zes minuten viel. De verdediger bediende Halil Altintop vanaf de rechterflank op maat. Een half uur later verdubbelde Jan-Ingwer Callsen-Bracker de voorsprong.

Op slag van rust werd het weer spannend. Verhaegh haalde Alexandru Maxim onderuit en veroorzaakte daarmee een penalty, die werd benut door Vedad Ibisevic. Stuttgart kreeg het echter niet voor elkaar langszij te komen. Door een rode kaart van Ibrahima Traoré hadden de bezoekers in de laatste twintig minuten overigens een man minder. Augsburg komt daardoor op drie punten, Stuttgart blijft op nul.

Ook bij Eintracht Braunschweig - Eintracht Frankfurt stonden beide teams voor de aftrap op nul punten. Na afloop geldt dat nog steeds voor Braunschweig. Door goals van Alexander Meier en Stefan Aigner zegevierde Frankfurt met 0-2.