Van Hanegem blijft kritisch over Feyenoord

26 augustus 2013, 11:58

Feyenoord boekte afgelopen zondag zijn eerste overwinning van het nieuwe seizoen. In de eigen Kuip werd NAC Breda, tot grote vreugde van Het Legioen, kansloos gelaten (3-1). Willem van Hanegem blijft echter kritisch.

"Bij het kijken naar Feyenoord zag ik ook een enorme blijdschap in de Kuip. Daar werd zelfs ik een beetje week van", schrijft Van Hanegem in het Algemeen Dagblad. "Ik zag nog genoeg om kritisch over te zijn, bijvoorbeeld aan de blijdschap zou ik me ook hebben kunnen ergeren. Je wint met 3-1 van NAC, misschien wel het slechtste team van de eredivisie, een ploeg die helemaal niets bracht."

"Nou, die heb je dan plat liggen in een bomvolle Kuip", vindt de Kromme. "Ik zou er vroeger niet zo trots op zijn geweest. Gisteren schaamde ik me er bijna voor. Maar goed, iedereen blij, dan ik ook, ik hoop dat het Feyenoord helpt als ze donderdag in dezelfde Kuip tegen Kuban Krasnodar moeten. Ik vond dat een moeilijk te bespelen ploeg en die uitslag (1-0) is heel vervelend voor Feyenoord. Maar als ze die blijdschap nu eens meenemen naar donderdag. Wie weet, helpt het."

Een dag eerder strijdt PSV met AC Milan om een plek in de groepsfase van de Champions League. Het eerste duel in Eindhoven eindigde in 1-1. "Ik geef PSV een grote kans", laat Van Hanegem weten. "Onder coach Phillip Cocu creëert de ploeg zelf voldoende kansen, ook tegen Milan en dat gegeven moet vertrouwen geven. Let maar op, PSV kan stunten in Milaan. Stunten is niet eens het woord. Als ze doorkomen, is dat op basis van kwaliteit en niet van mazzel."

Want Van Hanegem raakt met de week meer gecharmeerd van het spel van de Eindhovenaren. "Daarom vond ik het vorige week heel vreemd om Mark van Bommel kritisch te horen doen over zijn club na de wedstrijd tegen Milan. Sorry hoor, maar ik heb van PSV deze competitie al veel meer genoten dan in het hele laatste seizoen waarin Van Bommel meedeed. Dat scheelt echt enorm. Ik had hem liever horen zeggen dat PSV een enorme vooruitgang heeft geboekt, wat ook de waarheid is."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen