Seedorf wil dit jaar zijn kans pakken met Botafogo

26 augustus 2013, 17:11   Bijgewerkt: 27 augustus 2013, 00:21

Clarence Seedorf voelt zich thuis in Brazilië. De middenvelder is belangrijk voor zijn ploeg Botafogo, waarmee hij op de tweede plek staat in de Braziliaanse competitie. De speelstijl in Brazilië is hem bovendien op het lijf geschreven.

"Als spelers hier tegenover twee man staan, denken ze: die kan ik voorbij, geen probleem. Als je dat in Nederland doet zullen ze je vertellen: 'Speel de bal maar terug'. Het één is niet per se beter dan het ander, maar ik voel me beter bij de Braziliaanse manier", aldus Seedorf op de website van de FIFA.

In Brazilië krijgen spelers bovendien minder opdrachten mee wanneer ze het veld op stappen. "Het is wat vrijer. Als een land moeilijke tijden doormaakt, krijg je meer creativiteit. Trainers geven spelers hier meer vrijheid."

Seedorf heeft goede hoop dat Botafogo dit seizoen kan meedoen voor de prijzen, ondanks de relatief kleine begroting van de club. "We hebben een jong team dat snel progressie maakt. Dit jaar moeten we onze kans pakken. In Brazilië is er weinig verschil tussen de teams. Fluminense werd vorig jaar kampioen en worstelt nu heel erg."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen