AC Milan staat op 'kruispunt in seizoen'

27 augustus 2013, 10:56   Bijgewerkt: 27 augustus 2013, 16:29

AC Milan staat aan de voorafavond van de belangrijke tweede ontmoeting met PSV. Nadat de heenwedstrijd in Eindhoven resulteerde in een 1-1 gelijkspel, zal woensdagavond in het San Siro stadion in Milaan bekend worden welke ploeg zich zal kwalificeren voor de groepsfase van de Champions League. Voor Milaan is de wedstrijd allesbepalend: het seizoen zal grotendeels mislukt zijn als de Italiaanse grootmacht zich niet weet te plaatsen voor de Champions League groepsfase. PSV kan veel vrijer met de confrontatie omspringen, aangezien de mannen van Phillip Cocu minder te verliezen hebben.

Milan verloor afgelopen zaterdag haar eerste competitieduel tegen Hellas Verona (2-1). Trainer Massimiliano Allegri richtte zijn pijlen na deze wedstrijd meteen op de Eindhovenaren, zo blijkt uit zijn uitspraken, waarvan Telesport melding doet: "We zullen tegen PSV uit een ander vaatje moeten tappen. Het moet aanzienlijk beter allemaal."

Dat het twee voor twaalf is voor de ploeg uit de modestad, is duidelijk: "We moeten koste wat kost door. Alle ingrediënten zijn aanwezig om het goed te doen", aldus aanwinst Andrea Poli. Middenvelder en aanvoerder Riccardo Montolivo was het daar roerend mee eens: "Het is cruciaal voor ons om de groep te halen”. We staan nu al op een kruispunt in ons seizoen. Wij moéten de Champions League in.”, zo stelt de spelmaker van de Italianen.

De wedstrijd in Milaan wordt woensdagavond om 20:45 uur gespeeld.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen