League Cup: Liverpool en Fulham moeizaam door

27 augustus 2013, 23:38   Bijgewerkt: 28 augustus 2013, 00:43

Eenvoudig ging het niet, maar Liverpool en Fulham hebben zich dinsdag weten te plaatsen voor de tweede ronde van de League Cup, het tweede Engelse bekertoernooi. Norwich City - met een trefzekere Leroy Fer - had het stukken makkelijker.

Bij het Fulham van coach Martin Jol moesten er zelfs strafschoppen aan te pas komen tegen Burton Albion. Riise schoot de beslissende penalty binnen na een 2-2 eindstand. De reguliere doelpunten bij de Cottagers werden gemaakt door de Marokkaan Adel Taarabt en de Colombiaan Hugo Rodallega.

Ook Liverpool slaagde er niet in laagvlieger Notts County binnen 90 minuten op de knieën te krijgen. Pas in de verlenging beslisten The Reds de wedstrijd: 4-2. Na vroege doelpunten van Sterling en Sturridge kwam Notts verrassend terug in de wedstrijd. In de verlenging stelden opnieuw Sturridge en Henderson echter orde op zaken.

Norwich City, mét basisspeler Leroy Fer en zonder Ricky van Wolfswinkel, won thuis in een doelpuntrijke wedstrijd van Bury FC. The Canaries maakten er liefst zes, maar zagen ook de tegenstander driemaal doel treffen: 6-3. Fer tekende voor de 5-2 en werd in de slotfase gewisseld.

Sunderland kwam tegen Milton Keynes Dons met 0-2 achter. Jozy Altidore (ex-AZ) gaf daarop met nog 12 minuten op de klok het startsein voor de ommekeer. Invaller Conner Wickham (twee doelpunten) en Adam Johnson volgden de Amerikaan: 4-2.

Royston Drenthe heeft zich dinsdagavond moeten verbijten op de reservebank bij Reading. De Nederlandse aanwinst van de ploeg die uitkomt in het Championship zag zijn club in de tweede ronde van het toernooi om de League Cup op ontluisterende wijze verliezen bij League One-club Peterborough United: 6-0.