Atromitos-trainer: "Forceren en doordrukken"

28 augustus 2013, 19:06   Bijgewerkt: 28 augustus 2013, 19:25

Voor AZ wacht donderdagavond de tweede ontmoeting tegen Atromitos FC uit Griekenland. Met een prima uitgangspositie (AZ won in Griekenland met 1-3) hoopt AZ zich donderdag te kwalificeren voor de groepsfase van de Europa League. Gertjan Verbeek liet woensdag weten dat hij een aardige inschatting kan maken van de wijze waarop de Griekse formatie zal gaan spelen in Alkmaar.

Waar Verbeek liet optekenen dat het nemen van risico funest kan zijn voor Atromitos, liet George Paraschos, de coach van de Grieken, in een persconferentie in aanloop naar het Europese duel weten dat zijn ploeg wel degelijk risico's zal gaan nemen in de wedstrijd tegen AZ: "We gaan risico’s nemen. Wij hebben veel kwaliteit. In Alkmaar moeten we snel een doelpunt maken. Het gaat om forceren en doordrukken."

Ondanks de slechte uitgangspositie van Atromitos is er, ook bij aanvoerder Sokratis Fitanidis, nog steeds geloof in een goede afloop: "Er zijn voorheen ploegen vanuit slechtere uitgangsposities doorgestoten naar een volgende ronde. In voetbal kan alles."

Trainer Paraschos voegt daar nog het een en ander aan toe: "We zullen ons best doen om het gewenste resultaat te halen. In vergelijking met de heenwedstrijd gaan we aanvallender voetbal spelen. Een positief resultaat kan ook nog punten opleveren voor de coëfficiëntenlijst van de UEFA.", aldus de Griekse oefenmeester.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen