Zenit kwalificeert zich voor Champions League

28 augustus 2013, 19:50   Bijgewerkt: 28 augustus 2013, 20:01

Zenit Sint-Petersburg heeft zich woensdagavond als eerste gekwalificeerd voor de groepsfase van de Champions League. De Russische formatie deed dit ten koste van FC Paços de Ferreira uit Portugal. Zenit won in eigen huis met 4-2, terwijl het de uitwedstrijd al eerder wist te winnen met 1-4.

In Sint-Petersburg was het voorafgaand aan de wedstrijd al duidelijk dat er een wonder moest gebeuren als Zenit zich niet wist te plaatsen voor de groepsfase van het kampioenenbal. Het is dan ook geen verrassing dat de returnwedstrijd tussen Zenit en Paços de Ferreira geen moment spanning kende. Zenit kwam met 1-0 voor in de eerste helft door Danny (die scoorde tegen een ploeg uit zijn eigen land), waardoor de Russen nog meer in een zetel kwamen te zitten.

In de tweede helft was het wederom Danny die het net wist te vinden, toen Zenit in de 48e minuut op 2-0 kwam. Aleksandr Bukharov deed vervolgens ook een duit in het zakje door de ploeg uit Sint-Petersburg naar 3-0 te schieten. Manuel Jose deed wat terug namens de Portugezen, alvorens Andrey Arshavin de Russen vanaf de strafschopstip naar een 4-1 stand wist te schieten. Tot slot wist Carlao de stand nog wat draaglijker te maken voor Paços de Ferreira.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen