Celtic op wonderbaarlijke wijze door naar CL

28 augustus 2013, 22:50   Bijgewerkt: 29 augustus 2013, 00:22

Door een treffer in blessuretijd heeft Celtic zich woensdagavond verzekerd van de groepsfase van de Champions League. Celtic moest in Glasgow een achterstand goedmaken tegen Shakhter Karagandy, aangezien het op Kazachse bodem met 2-0 onderuit ging. Dit deed Celtic zonder Virgil van Dijk (die in aanloop naar de wedstrijd wat spierklachten had) en Derk Boerrigter in de basis, aangezien beide Nederlanders op de bank moesten beginnen.

In de eerste helft tussen Celtic en Shakhter Karagandy waren het de Schotten die voornamelijk het initiatief hadden. Celtic had veel meer balbezit en kwam ook vaker voor het doel van de Kazachstaanse formatie. De eerste helft leek te worden afgesloten met de brilstand op het scorebord, maar daar dacht Celtic-speler Kris Commons anders over. De speler uit Manfield zette de Schotten op een 1-0 voorsprong, na een assist van voormalig Heerenveen-speler Georgios Samaras.

Nadat Samaras in de eerste helft dus een assist gaf, wist hij vroeg in de tweede helft zelf tot scoren te komen. Hij zette Celtic op een 2-0 voorsprong na een pass van de Zweed Mikael Lustig. Dit zorgde ervoor dat de stand over twee wedstrijd gelijkgetrokken werd. De wedstrijd leek op een verlenging af te stevenen, maar in blessuretijd maakte James Forrest een einde aan de droom van de ploeg uit Kazachstan, door de 3-0 te maken voor de Schotten. Door deze belangrijke treffer kan Celtic zich opmaken van de groepsfase van de Champions League.

Zowel van Dijk als Boerrigter viel in bij Celtic.