Verbeek: "AZ leek minder energie te hebben"

Ger
30 augustus 2013, 12:05   Bijgewerkt: 30 augustus 2013, 13:45

Gertjan Verbeek zag AZ vrijdagochtend met de hakken over de sloot de groepsfase van de Europa League bereiken. Het restant van het thuisduel met Atromitos werd met een 0-2 nederlaag afgesloten, wat net voldoende was na de eerdere 1-3 zege in Griekenland.

"Natuurlijk is er sprake van een ontlading", aldus Verbeek na afloop tegen FOX Sports. "Het was een wedstrijd met een raar verloop. Met tien man (na een vroege rode kaart voor Markus Henriksen, red.) bleven we in het eerste uur goed overeind, al kregen we vlak voor de staking een doelpunt tegen. Vandaag leken we over minder energie te beschikken om de aanvallen van Atromitos tegen te houden. We liepen te ver terug, wat een aantal hachelijke momenten tot gevolg had. Gelukkig scoorden ze nog maar een keer."

Verbeek zag de Grieken in de slotfase nog de paal raken. "Atromitos speelde met vijf man voorin. Ze pompten de ballen telkens in ons strafschopgebied, daar hadden we het heel moeilijk mee. Gelukkig staan we toch in de groepsfase. Dat is mooi voor de ontwikkeling van deze ploeg en bovendien financieel een opsteker. Ook het Nederlandse voetbal kan dit goed gebruiken. We hebben de punten hard nodig."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen