Boateng: "Bundesliga beste competitie ter wereld"

30 augustus 2013, 18:44

Kevin-Prince Boateng is definitief speler van Schalke 04. De 26-jarige Ghanese middenvelder wordt overgenomen van AC Milan, waarmee hij deze week ten koste van PSV nog de groepsfase van de Champions League bereikte. Daarin werden i Rossoneri donderdag in Monaco gekoppeld aan onder meer Ajax, maar die duels maakt Boateng dus niet meer mee. De international tekende vrijdag, na de medische keuring, een contract voor vier seizoenen bij die Königsblauen.

"Ik ben heel blij met deze transfer. Dit voelt als thuiskomen", zegt Boateng op de website van Schalke 04, doelend op het feit dat hij in Duitsland is geboren. "Ik heb altijd al gezegd dat ik graag terug naar Duitsland wil. En dat ik dan voor een topclub als Schalke 04 mag uitkomen, stemt mij zeer gelukkig. Hier kan ik mij verder ontwikkelen. Waarom ik graag terug wilde naar Duitsland? Omdat de Bundesliga mijn inziens de beste competitie ter wereld is, waar veel talent rondloopt."

AC Milan is inmiddels al op zoek naar een vervanger. De Milanezen laten vrijdag weten te kiezen tussen Kaka, die San Siro in 2009 verruilde voor Real Madrid, en voormalig VVV'er Keisuke Honda. De Japanner speelt bij CSKA Moskou.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen