RKC en Eagles maken zich op voor belangrijk duel

31 augustus 2013 – Waar PSV zaterdag zijn honderdste verjaardag viert met festiviteiten rondom de wedstrijd tegen SC Cambuur, vierde RKC Waalwijk deze week dat de club 73 jaar oud werd. De ploeg van trainer Erwin Koeman hoopt dit te bezegelen met een overwinning op Go Ahead Eagles. Zaterdagavond staan RKC en Go Ahead tegenover elkaar, om 19.45 uur in het Mandemakers Stadion.

Go Ahead speelde vorige week een bizarre wedstrijd tegen Groningen, in de eigen Adelaarshorst. Het kwam drie keer voor, maar moest ook drie keer de gelijkmaker van de tegenstander incasseren. Verdedigend zag het er bij die tegentreffers soms wat rommelig uit. Foeke Booy brengt dan ook een mutatie aan in zijn achterhoede. De van SC Heerenveen gehuurde Doke Schmidt zal starten, ten faveure van Mawouna Amevor.

Eagles-trainer Foeke Booy heeft er in ieder geval zin in: "De wedstrijd tegen RKC Waalwijk is een interessante pot. Net als Go Ahead Eagles staat RKC Waalwijk op vijf punten. Voor beide ploegen een belangrijk duel. Wij gaan net als in de afgelopen weken uit van eigen kracht.'", aldus de oefenmeester op de officiële website van de Deventenaren.

Go Ahead kan niet beschikken over Kevin Spanjaard, Ruben Lucas en Joost Krijns. Bij RKC zijn Mart Lieder, Dennis Rommedahl en Imad Najah nog steeds absent.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd