Man City wint degelijk van Hull City

31 augustus 2013, 15:36   Bijgewerkt: 31 augustus 2013, 15:43

Het hield het niet over in het Etihad Stadium in Manchester, maar Manchester City heeft drie punten kunnen bijschrijven, nadat Hull City op bezoek kwam. Met een 2-0 overwinning (doelpunten van Álvaro Negredo en Yaya Touré) op Hull komt City op zes punten uit drie duels.

Manchester City speelde tamelijk flets, vooral in de eerste helft. Het kwam met de schrik vrij toen Sone Aluko een grote kans van Hull City in de achtste minuut onbenut liet. Hij draaide fantastisch weg, maar de afwerking liet te wensen over. Valk daarna zag Hull City terecht een doelpunt afgekeurd worden. Manchester City zette daar twee gevaarlijke kopballen tegenover in het eerste kwartier.

Na rust kwam City iets beter voor de dag, toen Negredo de plaats van Edin Dzeko overnam. Het eerste wapenfeit in de tweede helft kwam van Danny Graham, die in de 51e minuut namens Hull City gevaarlijk schoot vanuit de draai. Na ruim een uur kwam Manchester City op voorsprong. Negrado knikte een voorzet vanaf rechts als een echte spits binnen. Het is zijn tweede doelpunt voor City, nadat hij vorig seizoen maarliefst 25 keer het net wist te vinden bij Sevilla.

City werd vooral gevaarlijk bij voorzetten vanaf de zijkant en hoekschoppen. Joleon Lescott was een aantal keren gevaarlijk. De wedstrijd liep op een 1-0 overwinning af te stevenen toen Yaya Touré in de negentigste minuut mocht aanleggen voor een vrije trap. Hij schoot de bal prachtig in de kruising van de korte hoek: het leek wel een herhaling van zijn doelpunt tegen Newcastle United.