Napoli te sterk voor Chievo in foutenfestival

31 augustus 2013, 19:56   Bijgewerkt: 31 augustus 2013, 23:22

Napoli redt zich vooralsnog uitstekend zonder Edinson Cavani. Nu de Uruguayaanse aanvaller, vorig seizoen goed voor 29 goals in de Serie A, is vertrokken naar Paris Saint Germain, ontpopt Marek Hamsik zich tot nieuwe doelpuntenmachine. Aan de hand van de Slowaak werd zaterdag met 2-4 gewonnen bij Chievo Verona.

Hamsik, vorige week tegen Bologna (3-0 winst) al twee keer trefzeker, opende in Verona in de dertiende minuut de score met een afstandsschot. Na een misverstand tussen Napoli-doelman Jose Reina en verdediger Miguel Britos maakte Alberto Paloschi in de 24ste minuut gelijk, maar lang bleef die tussenstand niet staan. Op aangeven van Gonzalo Higuain strafte Jose Maria Callejon geklungel in de Chievo-defensie af, maar weer een minuut later viel bijna de 2-2. Het ging achterin bij Napoli opnieuw verkeerd, maar nu had het geluk dat Paloschi de paal raakte.

Op slag van rust knalde Paloschi, vanuit een bijna onmogelijk hoek, alsnog de 2-2 binnen. In de tweede helft nam Napoli dan toch afstand van Chievo, dat in de laatste drie seizoenen telkens thuis had gewonnen van de Partenopei. Hamsik tekende na ruim een uur voor de 2-3, waarbij de Chievo-defensie weer stond te schutteren. Higuain bepaalde de eindstand op 2-4 na een fraaie steekpass van Lorenzo Insigne. Napoli is daardoor na twee wedstrijden nog zonder puntenverlies in de Serie A.