Nijland is belangrijk: "Ik ben daar heel blij mee"

1 september 2013, 18:07

Stef Nijland bezorgde PEC Zwolle zondagmiddag een punt, door verantwoordelijk te zijn voor de 1-1 tegen FC Utrecht. Nijland kende de afgelopen jaren een aantal teleurstellingen en begon dit seizoen ook met een blessure. De oud-speler van onder meer FC Groningen en PSV is nu fit, maakt steeds meer minuten en kon tegen Utrecht zijn waarde voor de ploeg van Ron Jans tonen.

Nijland viel in de vorige wedstrijden ook steeds in, maar wist nog niet te scoren. De 25-jarige middenvelder annex aanvaller zegt na afloop van de wedstrijd tegen FOX Sports erg blij te zijn met zijn treffer: “Vorige week kreeg ik ook al een kans, maar toen ging de bal er helaas niet in. Nu creëerden we gelijk weer een kans via mij, die ging er ook niet in, maar ik ben blij dat ik uiteindelijk de 1-1 heb kunnen maken.”

Voor Nijland betekende de treffer een aardige opsteker: “Ik probeer mijn best te doen met de minuten die ik krijg, zoals vandaag. Het doelpunt is heel belangrijk voor mij. Dat is gewoon heel fijn voor een voetballer, en zeker voor aanvallend ingestelde speler”.

Door het verloop van afgelopen jaren kreeg zijn doelpunt extra lading, zo geeft de PEC-speler aan: “Ik heb de laatste jaren toch best wel wat blessures gehad en vaak ook niet gespeeld en het geeft dan een goed gevoel als je in een lekker voetballend team terecht komt en uiteindelijk ook belangrijk kan zijn. Daar ben ik heel blij mee.”

De voorbereiding van het seizoen begon voor Nijland wat ongelukkig, waardoor hij wat geduld moest hebben, zo stelt hij zelf ook: “Ik heb een beetje een vervelende voorbereiding gehad en de ploeg stond geweldig daarna. We hebben het hartstikke goed gedaan en dan moet je even geduld hebben. Dan moet je wel op dit soort momenten wachten en dan is het fijn dat je het zo in kan vullen”

Toch kijkt de speler uit Hoogezand met een dubbel gevoel terug op de wedstrijd: “Er zat meer in. Je zag dat Utrecht de bal op laatst gewoon rondspeelde, terwijl wij op jacht waren naar het doelpunt. Ik denk dat wij vandaag de drie punten zeker verdiend hadden”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen