Mourinho verklaart verhuur Moses en Lukaku

4 september 2013, 12:22

José Mourinho zag op de laatste dag van de transferperiode twee spelers op huurbasis vertrekken. Victor Moses werd verhuurd aan Liverpool, terwijl Romelu Lukaku aankomend seizoen zal spelen voor Everton. Mourinho geeft aan tegen Chelsea TV dat dit de beste beslissing was voor beide partijen. Voor Moses en Lukaku was speeltijd bij Chelsea geen garantie en daarom was het voor hun bestwil beter om elders wél speelminuten te maken.

De Portugees stelt dat er met alle betrokken partijen rekening gehouden moet worden: "Er zijn altijd dingen te doen op de laatste dag van de transfermarkt. We moeten denken aan de club, maar we moeten ook denken aan wat voor de spelers zelf het beste is. We zouden het prima vinden als de twee spelers bij ons zouden blijven, maar het is beter voor club en speler als ze verhuurd worden. "

Aan het ontbreken van een garantie op speeltijd ligt de moordende concurrentie ten grondslag, zo geeft Mourinho aan: "Lukaku heeft bijvoorbeeld Fernando Torres, Samuel Eto'o en Demba Ba als concurrenten. Uiteraard zou hij wel aan spelen toe zijn gekomen, maar het gaat erom dat hij ieder weekend in actie komt. Hij had veel opties en we respecteren zijn keuze."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen