Cruijff: "Nederlands elftal moet flink aan de bak"

Ger
9 september 2013, 08:17

Johan Cruijff vindt het gunstig dat het Nederlands elftal tegen Estland de eerste punten in de WK-kwalificatiecyclus heeft verloren. Oranje speelde vrijdagavond op het nippertje gelijk in Tallinn.

"Het kan geen kwaad dat het Nederlands elftal in Estland met de neus op de feiten is gedrukt. Stel dat de ploeg zich ongeslagen èn als eerste land voor het WK had gekwalificeerd. Er was dan toch een vertekend beeld over de kracht van het team ontstaan. Tegen Estland is duidelijk geworden, dat er nog veel werk te doen is", aldus Cruijff in zijn column in De Telegraaf. "Intussen komt de kwalificatie niet in gevaar, dus kan er aan de minpunten worden gewerkt. Maar zolang je geen tik oploopt is het soms moeilijk om iedereen ervan te overtuigen dat het allemaal niet zo goed is als het lijkt."

"Wil het Nederlands elftal straks in Brazilië een rol van betekenis spelen, dan moet het flink aan de bak. Het gelijkspel tegen Estland heeft dat besef hopelijk versterkt. Het komt misschien raar over, maar winnen in Tallinn en je dan na het automatisch geplaatste Brazilië als eerste kwalificeren voor het WK was waarschijnlijk op de lange termijn tegen je gaan werken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen