Van Hanegem: "Van Gaal komt wankel over"

Ger
9 september 2013, 09:48

Willem van Hanegem vreest dat Louis van Gaal de weg aan het kwijtraken is. De oud-international zet vraagtekens bij enkele keuzes die de bondscoach van Oranje maakte in het uitduel met Estland (2-2).

"Ik heb niets persoonlijks tegen Louis en ook tegen zijn voetbalvisie kan ik weinig inbrengen. Maar ik vind hem inmiddels wel wat wankel overkomen", aldus Van Hanegem in zijn column in het AD. "Zo vind ik het vreselijk irritant hoe hij zich laat meeslepen in de nare interviewtjes van Hans Kraay. Die stelt na een wedstrijd waardeloze, irriterende vragen, maar de wijze waarop Van Gaal reageert, is bondscoach-onwaardig. Het is natuurlijk treurig dat hij zo'n type op zich af krijgt, maar ik zou zeggen; ga er dan boven staan."

"Maar ook voetbaltechnisch is Van Gaal kwetsbaar geworden, hij is zijn standvastigheid kwijt", stelt de Kromme. "Je zag aan Wesley Sneijder af dat hij tweede of derde keus is, hij speelde voor zichzelf. En nog veel te dicht in de buurt van Van Persie. Sneijder kan een van de beste voetballers ter wereld zijn, maar zijn status bij Oranje is naar de knoppen en dat zie je aan zijn individuele geploeter. Ik hoop dat Van Gaal, Van Persie, Robben en hij eens gauw met zijn vieren praten over waar ze nou eigenlijk heen willen qua systeem."

"Ook over de defensie valt nog het nodige te evalueren. Stefan de Vrij werd pas in de tweede helft gewisseld voor Bruma. Ook dat vind ik inconsequent. Als je die jongens vaak ziet spelen, weet je dat Bruma momenteel de betere is. Waarom krijgt die dan niet het vertrouwen? Nu maakt De Vrij een persoonlijke fout bij de 1-1 en speelt zichzelf vervolgens helemaal uit de wedstrijd. Het is jammer voor de speler, het team en de bondscoach dat zoiets gebeurde."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen