Racisme reden van vertrek Boateng bij AC Milan

Ger
9 september 2013, 15:38

Vlak voor het einde van de transferdeadline verhuisde Kevin-Prince Boateng van AC Milan naar Schalke 04. De overstap kwam als een verrassing, maar naar nu blijkt verliet de Ghanese international Milaan om het racisme in Italië te ontvluchten.

Dat verklapt Peter Peters, financiëel directeur van de Duitse blauwhemden, tegenover het Duitse Bild. "Na enkele racistische incidenten wilde Boateng Italië hoe dan ook verlaten. Als AC Milan zich kon kwalificeren voor de Champions League mocht hij vertrekken van voorzitter Silvio Berlusconi."

Vorig seizoen stapte de middenvelder nog van het veld tijdens een vriendschappelijke wedstrijd tegen Pro Patria, dat uitkomt op het derde niveau van Italië. Zijn ploeggenoten volgden zijn voorbeeld. In een topper tegen Juventus werd hij vernederd door apengeluiden, afkomstig van de supporters.

Door deze incidenten werd Boateng een symbool voor het racisme op de Italiaanse voetbalvelden. "Het grote probleem van racisme is dat er geen vaccin tegen bestaat", zei hij al eerder.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen