Turkije-bondscoach Terim gelooft nog in WK-plaatsing

9 september 2013, 18:36

Fatih Terim nam recent het stokje over van Abdllah Avci, waardoor hij terugkeerde als bondscoach van Turkije. De zestigjarige Terim, die het bondscoachschap combineert met zijn trainersfunctie bij Galatasaray, zit in dezelfde WK-kwalificatiegroep als het Nederlands elftal. Ondanks de matige uitgangspositie van de Turken, gelooft Terim dat ze voor een wonder kunnen zorgen, door zich alsnog te kwalificeren voor het WK in Brazilië.

Turkije haalde tot dusver tien punten uit zeven duels en staat daarmee vierde, op negen punten achterstand van het Nederlands elftal, drie punten achter Roemenië en één punt achter Hongarije. Met nog drie wedstrijden te gaan, kunnen de Turken dus eigenlijk geen verlies meer veroorloven. Dinsdag aanstaande treedt de ploeg van Terim aan in Roemenië, wat dus een zeer belangrijke wedstrijd is voor de Turken, aangezien ze bij winst op gelijke hoogte kunnen komen met de Roemenen.

Over de uitgangspositie en kansen van de Turkse ploeg zegt de bondscoach het volgende op FIFA.com: "Helaas heeft de Turkse ploeg de afgelopen tijd niet naar verwachting kunnen presteren. We bevinden ons in een positie waar we onszelf niet graag zien. Mijn doel is om onze fans te entertainen met onze getalenteerde spelers, die van alles kunnen bereiken als ze erin geloven en hard werken. Om deze reden denk ik dat, als we ons goed voorbereiden, hard werken en ons werk evalueren, we voor een wonder kunnen zorgen. Ik zal mijn ziel en zaligheid er in stoppen en bidden voor een goede afloop.", aldus Terim, die aangeeft dat de focus volledig op Roemenië ligt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen