WK-kwalificatie: eerste tickets liggen klaar

Ger
10 september 2013, 13:24   Bijgewerkt: 10 september 2013, 13:34

In de Europese kwalificatiereeks kunnen de eerste landen zich vanavond verzekeren van deelname aan het WK in Brazilië. Het Nederlands elftal hoopt in Andorra een feestje te kunnen vieren, terwijl ook Italië, Duitsland en Zwitserland bijna zeker zijn van een plaatsbewijs. Een overzicht van de stand van zaken in de negen groepen.

Groep A: achterhoedegevecht

Het echte vuurwerk in groep A staat volgende maand op het programma, als koploper België op bezoek gaat bij directe achtervolger Kroatië. Een gelijkspel volstaat voor de Rode Duivels om voor het eerst sinds 2002 weer present te zijn op een groot toernooi. In deze speelronde gaat Macedonië op bezoek bij Schotland en staat het duel tussen Wales en Servië op het programma. De resultaten zullen voor kennisgeving worden aangenomen. De vier landen zijn allen al uitgeschakeld.

Groep B: Italië en de rest

Groep C: Duitsland op drempel van WK

Duitsland kan zich tijdens deze speelronde ook plaatsen voor het WK. Daarvoor dient van de Faeroër Eilanden gewonnen te worden, de hekkensluiter van de poule. De eerste plaats is echter pas een zekerheid als Zweden punten laat liggen bij Kazachstan, dat naast de Faeröer ook al uitgeschakeld is. Achter Zweden azen Oostenrijk en Ierland op de tweede plaats. Beide landen spelen vanavond tegen elkaar, waardoor de verliezer zo goed als zeker afhaakt in de jacht op een plaatsbewijs voor het WK.

Groep D: strijd om tweede plaats ligt open

Groep E: Zwitserland wil spanning voorkomen

De verrassende koploper Zwitserland kan de poulewinst vanavond verzilveren. Daarvoor dienen de Alpenbewoners in Oslo van Noorwegen te winnen. Zwitserland zou dan een onoverbrugbaar gat slaan van zeven punten met de Scandinaviërs. Als Albanië en IJsland elkaar op een remise houden, zien ook zij de koppositie definitief aan de horizon verdwijnen. Slovenië, de huidige nummer vijf, kan nog een sprongetje maken bij een driepunter op Cyprus.

Groep F: Rusland of Portugal?

Groep G: waarschijnlijke tweestrijd

In groep G beschikken Griekenland en Bosnië-Herzegovina over de beste papieren. Als beide ploegen vanavond hun wedstrijden tegen respectievelijk Letland en Slowakije winnen, zijn ze zeker van de eerste twee plekken. Wie er rechtstreeks naar het mondiale eindtoernooi gaat, wordt dan uitgevochten in de resterende wedstrijden. Griekenland en Bosnië-Herzegovina spelen niet meer tegen elkaar. Voordeel voor de Grieken is dat ze alleen nog maar thuisduels hebben af te werken.

Groep H: druk op Engeland

Groep I: kampioen en ex-kampioen

De strijd in de laatste poule is wat betreft de eerste twee posities eigenlijk wel beslist. Spanje en Frankrijk hebben een gat geslagen en mogen uitvechten wie van de twee zich rechtstreeks plaatst voor het WK. Alleen bij onwaarschijnlijke verliespartijen tegen Georgië, Finland en Wit-Rusland kan er nog iets veranderen. De Franse ploeg kan vanavond op gelijke hoogte komen met de Europees- en wereldkampioen, maar heeft dan wel een wedstrijd meer gespeeld. De Spanjaarden spelen vanavond een vriendschappelijk duel met Chili.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen