Van Persie: "Kluivert gunt me dat record echt"

11 september 2013, 10:05

Oranje-aanvoerder Robin van Persie wist dinsdagavond twee keer het net te vinden in de uitwedstrijd van het Nederlands elftal tegen Andorra (0-2), waardoor zijn 38ste treffer in dienst van Oranje een feit is. Van Persie moet alleen nog Patrick Kluivert (veertig doelpunten), de assistent-trainer van het Nederlands elftal, voor zich dulden op de lijst van all-time topscorers van de Nederlandse nationale ploeg. Echter lijkt het een kwestie van tijd te zijn dat Kluivert gepasseerd wordt door Van Persie.

De situatie leidt niet tot afgunst van Kluivert, aldus de aanvoerder van Oranje: "Hij gunt me dat record echt." De topschutter van Manchester United zegt veel te hebben aan de voormalig aanvaller van het Nederlands elftal: "Ik heb echt veel aan Kluivert. We praten veel, bijvoorbeeld over wanneer ik naar de eerste of tweede paal moet gaan. Ik denk daar over na en probeer dat dan in de praktijk te brengen.”

Van Persie wist zich met Nederland door de overwinning op Andorra al te kwalificeren voor het WK in Brazilië. Dit tot grote vreugde van de aanvaller: "Ik ben echt blij dat we nu al gekwalificeerd zijn. Ik denk dat we het afgelopen jaar goed hebben gewerkt met z'n allen. Natuurlijk kon het ook vandaag allemaal beter, maar we zijn volgens mij op de goede weg.”, aldus de Nederland volgens AD Sportwereld.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen