Hodgson vindt kritiek na gelijkspel onterecht

11 september 2013, 10:45

Het nationale elftal van Engeland speelde dinsdagavond met 0-0 gelijk in en tegen Oekraïne. Met deze stand verzuimden de Engelsen meer afstand te nemen van hun achtervolgers, maar wisten ze de Oekraïeners wel achter zich te houden. De Engelsen bleven aan kop, maar deden dit niet overtuigend, waardoor de speelwijze van het team van bondscoach Roy Hodgson op enige kritiek kon rekenen, onder meer van oud-spelers.

De Brit zegt de kritiek niet te begrijpen en denkt dat de verwachtingen wat te hoog gespannen zijn: "Als de verwachting is dat wij een land als Oekraïne zomaar even oprollen, dan wordt het voor ons in de toekomst heel moeilijk om überhaupt een goed resultaat te behalen", stelde de oefenmeester op de persconferentie na de wedstrijd.

Hodgson moest duidelijk niets weten van de kritiek: "Ik blijf erbij dat 0-0 een goed resultaat is. Voor de wedstrijd sprak ik met enkele journalisten. Ik kreeg de indruk dat we op dezelfde lijn zaten en daarom ben ik verbaasd om te horen dat hetgeen waarvan ik dacht dat het een goed resultaat zou zijn, blijkbaar toch tegenvalt."

De bondscoach van Engeland verdedigde naast de algemene teamprestatie ook het spel van Jack Wilshere, die in de 67ste minuut plaats moest maken voor Ashley Young: "Jack is nog steeds niet volledig fit. Het is duidelijk dat hij tegen Moldavië een stuk beter speelde, maar hij heeft zijn werk gedaan en aan mijn tactische wensen voldaan."

Bovendien vond de coach dat de pers voorbij ging aan het feit dat hij zeven afmeldingen had gekregen. Onder meer Wayne Rooney en Daniel Sturridge waren dinsdag niet inzetbaar.

Door het gelijkspel behield Engeland weliswaar zijn koppositie in Groep H, maar Oekraïne en Montenegro staan op slecht één punt afstand. Zelfs nummer vier Polen heeft na de overwinning op San Marino gisteren (1-5) de Engelsen weer binnen handbereik. Als de manschappen van Hodgson de resterende twee partijen winnend afsluiten, is plaatsing voor het WK een zekerheid.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen