Brood hoopte op meer zomeraanwinsten

12 september 2013, 17:26

Met onder meer Anouar Kali, Ard van Peppen, Guy Ramos en Kees Luijckx kocht Roda JC Kerkrade deze zomer goed in. Toch hoopte coach Ruud Brood op meer versterkingen.

"We hebben er alles aan gedaan, maar helaas is dat niet gelukt", zegt Brood op de website van zijn club. Roda JC blijft zich wel oriënteren. "Consequentie daarvan is wel dat we dan in een andere categorie, clubloze spelers terechtkomen. Daarom zullen we zeker kritisch blijven. Ook nu de spoeling, met de langdurig geblesseerde Guy Ramos, Davy De Beule, Martijn Monteyne én de vandaag geschorste Henk Dijkhuizen momenteel dun is."

Zondag speelt Roda JC in eigen huis tegen NAC Breda. Brood vindt de ploeg uit Breda vooral defensief sterk. "Aan het relatief lage aantal tegentreffers is te zien dat de ploeg verdedigend en organisatorisch goed in elkaar steekt", gaat hij verder. "Vooral in uitwedstrijden nemen ze een meer afwachtende houding aan, om vervolgens via de omschakeling toe te slaan."

Vanwege de interlands was er afgelopen weekend geen Eredivisievoetbal. De week daarvoor ging Roda JC met 4-0 onderuit bij Feyenoord. Brood: "Ik ben benieuwd hoe we ervoor staan na het vrije weekend en de nederlaag tegen Feyenoord. Het zou in ieder geval heel mooi zijn als wij de drie punten in eigen huis weten te houden. Als dat lukt, slaan we direct een behoorlijke kloof met de onderste plekken." In dat geval staat Roda JC met tien punten uit zes duels stevig in de subtop.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen