Oranje-fans missen waardering van internationals

13 september 2013, 09:17

Het Nederlands elftal wist zich met een 0-2 overwinning in Andorra te verzekeren van deelname aan het wereldkampioenschap in Brazilië. Een gedeelte van de Andorrese tribune was oranje gekleurd. De vaste supporters van het Nederlands elftal maakten er een feestje van en hadden naast de reguliere Nederlandse merchandise onder meer sambaballen en Braziliaanse vlaggen bij zich. Veel supporters reizen altijd met Nederland mee, maar voelden zich na de wedstrijd tegen Andorra in de steek gelaten door de spelersgroep.

Nadat plaatsing voor het WK in kannen en kruiken was, ontvouwde zich een feestje in het Nederlandse vak. Na het laatste fluitsignaal verlieten de meeste Oranje-internationals echter snel het veld, in plaats van hun fans te bedanken. Dit tot onvrede van de supporters: "Het was echt schandalig. Meteen na het laatste fluitsignaal renden de spelers weg. Alleen toen de fans begonnen te joelen, kwamen Kuijt en Van Persie nog even terug. De rest niet, schande.", aldus die-hard supporter Marcel de Wijs.

Vaste supporter Wouter Rexwinkel was het roerend eens met zijn medesupporter: "Dit kan niet, we hadden Braziliaanse vlaggen bij ons, sambaballen, veel oranje. De fans reizen jaar in jaar uit voor duizenden euro's altijd maar Oranje achterna en dan kan er niet eens een bedankje af." 

Ook Theo Pouw, de voorzitter van de supportersclub van Oranje, is dezelfde mening toebedeeld: "Een goeie sfeer creëer je samen. De spelers horen gewoon met z'n allen de fans te bedanken. Dat niet doen is onfatsoenlijk, die paar uitzonderingen daargelaten.", aldus Pouw, die met de uitzonderingen dus doelde op Dirk Kuijt en Robin van Persie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen