"Alleen Van Persie zouden we kunnen gebruiken"

13 september 2013, 10:49

De vreugde is groot in België, nadat het nationale voetbalelftal naar de zesde plaats van de wereldranglijst wist te klimmen. Voor het eerst in de geschiedenis van de maandelijkse FIFA-ranking staan de Rode Duivels boven Nederland. Dat blijft in zowel Nederland als België uiteraard niet onopgemerkt.

"Het is een compliment voor het Belgische voetbal dat jullie zo hoog staan. Het geeft toch aan hoe de verhoudingen nu zijn", zegt Leo Beenhakker, oud-trainer van onder meer Ajax, Feyenoord, Real Madrid en het Nederlands elftal, tegenover Het Laatste Nieuws.

Ook voormalig Oranje-doelman Hans van Breukelen kan respect opbrengen voor de Belgische prestaties. "Die jongens trekken onbevangen naar Brazilië. En je weet: op elk WK is er een land dat verrast. Kijk maar naar Uruguay op het WK in Zuid-Afrika. Ik denk dat jullie wel eens de volgende kunnen zijn.", aldus Van Breukelen.

Dat de Belgen het zo goed doen, verbaast voetbalanalist Marc Degryse niet. De Vlaming vindt dat er maar weinig Nederlandse internationals beter zijn dan de internationals van België. "Een speler als Van Persie zouden we kunnen gebruiken. Maar voor de rest hoef ik, met alle respect, niemand. Zeker wat het middenveld en de achterhoede betreft, ben ik niet jaloers op jullie."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen