Verbeek: "Go Ahead voetbalt frank en vrij"

13 september 2013, 18:11

AZ hervat de Eredivisie zondag met een thuiswedstrijd tegen het verrassende Go Ahead Eagles. Coach Gertjan Verbeek is vol lof over de promovendus uit Deventer, die na vijf wedstrijden één punt meer heeft dan de Alkmaarders.

"Go Ahead voetbalt met een beginnersgeest: frank en vrij", reageert Verbeek op de officiële website van AZ. "Ze gaan nu door met hoe ze vorig seizoen hebben afgesloten. Toen hebben ze verdiend de play-offs gewonnen met goed voetbal. Het is een frisse, dynamische en hartstochtelijke ploeg."

"Wij moeten zondag dezelfde beleving op de mat leggen. Dan zouden wij op papier moeten winnen. Maar tijdens de voorbereiding zijn we gewaarschuwd: toen won Go Ahead verdiend van ons", waarschuwt Verbeek zijn ploeg. "Vorige speelronde hebben ze laten zien dat ze ook buitenshuis ontketend spelen."

Daarmee doelt Verbeek op de 1-4 overwinning bij RKC Waalwijk. AZ-huurling Erik Falkenburg maakte drie treffers. "Ik vind het hartstikke leuk voor Erik dat hij nu wekelijks kan spelen", aldus Verbeek. "Hij heeft ontegenzeggelijk kwaliteiten, anders zat hij ook niet bij AZ. Erik heeft zich de afgelopen jaren goed opgesteld ondanks dat hij niet veel aan spelen toe kwam. Het is een prima jongen. Hij heeft bij ons als aanvallende middenvelder en spits ook laten zien over scorend vermogen te beschikken. Ik heb hem gefeliciteerd met zijn drie goals tegen RKC."

Verbeek kan nog altijd geen beroep doen op Denni Avdic en Dirk Marcellis. Aron Jóhannsson heeft last van de voet en is daardoor een vraagteken bij AZ.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen