Spurs en Arsenal winnen, averij voor City

14 september 2013, 17:57   Bijgewerkt: 14 september 2013, 18:33

In de Engelse Premier League hebben Arsenal en Tottenham Hotspur zeer goede zaken gedaan. Arsenal wist met een debuterende Mesut Özil te winnen bij Sunderland (1-3), terwijl Christian Eriksen zijn opwachting maakte voor een winnend Tottenham (2-0 tegen Norwich City). Manchester City liet in de uitwedstrijd bij Stoke City (0-0) punten liggen.

Eerder op de zaterdag wist Manchester United, mede door een treffer van Robin van Persie, te winnen van Crystal Palace. Manchester City, Arsenal en Tottenham konden de ploeg van trainer David Moyes passeren als zij hun wedstrijden goed wisten af te sluiten. Dit lukte alle drie de ploegen, ware het niet dat Manchester City wel averij opliep.

Sunderland - Arsenal (1-3)

Arsenal ging op bezoek bij het Sunderland van trainer Paolo di Canio. Özil beleefde zijn debuut voor de Londenaren en liet zich meteen gelden, aangezien hij na ruim tien minuten spelen een assist op Olivier Giroud wist te leveren: 1-0. Vlak na de thee deed Sunderland wat terug, toen Craig Gardner een strafschop wist te benutten. Dit mocht echter niet baten voor de ploeg van Di Canio, aangezien Aaron Ramsey er met twee treffers voor zorgde dat Arsenal met drie punten zou terugkeren naar Londen.

Tottenham Hotspur - Norwich City (2-0)

Oud-Ajacied Eriksen speelde in de thuiswedstrijd tegen Norwich City zijn eerste officiële wedstrijd voor The Spurs. Ook hij beleefde een gelukkig debuut, wat geïllustreerd werd door zijn assist op Gylfi Sigurdsson. Door de treffer van de IJslandse middenvelder kwam Tottenham op voorsprong. De oud-speler van onder meer Reading FC, 1899 Hoffenheim en Swansea City was ook verantwoordelijk voor de 2-0 in het voordeel van de Londenaren. Eriksen werd na zeventig minuten gewisseld voor Lewis Holtby, maar zag zijn ploeg wel drie belangrijke punten behalen.

Stoke City - Manchester City (0-0)

Manchester City kwam bij Stoke City niet verder dan een gelijkspel. Na negentig minuten spelen stond de brilstand op het scorebord. Erik Pieters speelde de gehele wedstrijd, terwijl Oussama Assaïdi niet bij de selectie zat. Na het gelijke spel tegen The Potters bezet City de vierde plek op de ranglijst: The Citizens hebben evenveel punten als hun stadgenoot.

Aston Villa - Newcastle United (1-2)

Aston Villa ging thuis met 1-2 onderuit tegen Newcastle United. Ron Vlaar speelde de hele wedstrijd en Karim El Ahmadi werd na ruim een uur spelen gewisseld bij de ploeg uit Birmingham. Tim Krul stond onder de lat bij Newcastle, waar Yohann Cabaye weer terugkeerde in de basis, nadat zijn transfer naar Arsenal geen doorgang vond. Vurnon Anita speelde het laatste kwartier mee bij de uitploeg.

Fulham - West Bromwich Albion (1-1)

Het Fulham van trainer Martin Jol kwam in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen West Bromwich Albion. Oud-FC Twente speler Bryan Ruiz speelde de hele wedstrijd, terwijl doelman Maarten Stekelenburg nog kampt met een blessure. De gelijkmaker van West Bromwich kwam pas in de blessuretijd tot stand.

Hull City en Cardiff City hielden het op 1-1 in het Kingston Communications Stadium. Zaterdagavond komen Everton en Chelsea tegen elkaar in actie, om 18.30 uur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen