De Boer: "Mooi als het een keer meezit"

14 september 2013, 23:35

Frank de Boer won zaterdagavond met Ajax uiterst gelukkig met 2-1 van PEC Zwolle. Door knullige doelpunten kwam Ajax op een 2-0 voorsprong. PEC Zwolle wist nog een aansluitingstreffer te forceren, maar de drie punten zouden in Amsterdam blijven. Verdiend was de zege van de Ajacieden allerminst. Desalniettemin komt de overwinning voor de ploeg van De Boer uiterst gelegen.

Dat de zege als geroepen komt voor de Amsterdammers, beseft de coach van Ajax heel goed: “Gezien de fase waarin we zitten is het lekker om dit soort wedstrijden te winnen. Als je op dit moment een gelijkspel of een nederlaag voor je kiezen krijgt, dan moet je weer een stap terug doen. Nu is het positief dat je drie punten hebt gehaald. Je kan niet zomaar top zijn en de sterren van de hemel spelen. Daar moet je keihard voor werken en dat hebben we zeker gedaan.”, zo stelt de Ajax-coach tegenover FOX Sports.

Over de verhoudingen op het veld was De Boer het eens met Jans: Ajax kwam beter uit de startblokken, maar zag dat Zwolle daarna grotendeels domineerde: “Na de twintig minuten ging Zwolle veel beter spelen en gingen wij meer fouten maken. We konden niet de druk zetten, die we graag zouden zetten. Dat komt ook door PEC Zwolle, dat het goed deed. Het restant van de eerste helft was PEC de betere.”

In het tweede bedrijf bespeurde De Boer hetzelfde patroon: "In de tweede helft vond ik dat we weer beter begonnen en hadden we eigenlijk wel de controle. Een paar keer in de omschakeling was Fred Benson vreselijk gevaarlijk en dan houdt Kenneth (Vermeer, red.) je op de been.”, aldus de Boer, die daarmee zijn behoorlijk bekritiseerde doelman in bescherming neemt.

Met een bepaalde hoeveelheid fortuin behaalde Ajax drie belangrijke punten in de Eredivisie. De Ajax-trainer hoorde je dan ook absoluut niet klagen na afloop van de wedstrijd tegen Zwolle: “Met een beetje geluk maak je twee doelpunten. Het was zo’n wedstrijd waar je een beetje geluk aan je zijde moet hebben. Dat hebben we lang niet gehad, en nu wel eens een keer. Of het nou een beetje geluk is of heel veel geluk… Wij hebben vaak aan de verkeerde kant gestaan, dan is het mooi als het een keer meezit in zo’n fase.”

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen