De Jong en Moisander: "Het moet beter"

15 september 2013, 11:28   Bijgewerkt: 15 september 2013, 18:05

Ajax won zaterdag met enig fortuin van PEC Zwolle. Aanvoerders Siem de Jong en Niklas Moisander gaven na afloop tegenover NUsport toe dat het woensdag, als de Amsterdammers in het kader van de Champions League naar Barcelona afreizen, stukken beter zal moeten.

"De eerste twintig minuten speelden we goed, maar daarna slaagden we er niet meer in om goed druk te zetten en vond Zwolle vaak de vrije man in de opbouw. Dan moesten wij telkens zestig meter terug", aldus de van een klaplong herstelde De Jong, die het laatste half uur meespeelde bij Ajax.

De middenvelder wil vooral de positieve punten eruit lichten. "We hebben wat geluk gehad. Het ging ook niet makkelijk, maar het is heel belangrijk dat we deze drie punten binnen hebben. Ik vind dat we niet te veel moeten stilstaan bij de fases waarin we niet goed speelden. Uit de overwinning moeten we vertrouwen halen."

''De automatismen zijn een beetje weg'', zag ook Moisander. ''Dat is normaal na alle wisselingen. We zullen hard moeten werken om dit zo snel mogelijk terug te krijgen. Barcelona is drie, vier niveautjes hoger dan tegenstanders uit de eredivisie. Het zal woensdag heel veel beter moeten.''

De Fin wil een poging doen Barcelona in het eigen Camp Nou onder druk te zetten. ''We zijn niet bang voor een afstraffing, gaan echt proberen daar iets weg te halen. Met het Finse elftal hebben wij dit jaar gelijkgespeeld uit bij Spanje. Daar rekende ook niemand op. Je moet altijd geloven in een sensatie.''

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen