Gudelj geeft compliment, Brood schaamt zich

15 september 2013, 18:07

NAC Breda maakte in de eerste vijf weken van het nieuwe seizoen niet heel veel indruk en was daardoor ook met slechts twee punten medehekkensluiter in de Eredivisie. Maar zondag speelde de ploeg van coach Nebojsa Gudelj uitstekend tegen Roda JC Kerkrade en werd er met 1-5 gewonnen.

"We zijn altijd hard blijven werken, want dan volgt de beloning vanzelf. En die is vandaag gekomen", zei Gudelj na afloop tegen FOX Sports. "Over de hele wedstrijd hebben we het uitstekend gedaan, compliment voor iedereen. We hebben met de juiste instelling gespeeld en goed samengewerkt."

NAC scoorde in de eerste vijf weken van het seizoen slechts drie keer. Daar kwamen in één klap dus vijf treffers bij. "In de eerste fase van de competitie voetbalden we minder vooruit. Vandaag hadden we veel meer aanvallende intenties en we hebben best veel kansen gekregen. Het vertrouwen bij ons is er altijd al geweest, maar door deze overwinning wordt het nog groter", aldus Godelj.

Zijn Roda-collega Ruud Brood was teleurgesteld in zijn spelers. "Het was helemaal niets. We startten heel slecht, maar bij Gods gratie kwamen we vlak voor rust toch op 1-0. Maar dan moet je niet zo amateuristisch zijn om het voor de pauze nog 1-1 te laten worden", sprak de oefenmeester. In de slotfase zong het Limburgse publiek 'schaam je kapot'. Brood: "Daar hadden ze wel gelijk in. NAC wilde meer dan wij, leek het wel en door persoonlijke fouten gaan wij keihard onderuit."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen