Aanhang PEC Zwolle wederom boos op Ajax

16 september 2013, 11:57

De supportersvereniging van PEC Zwolle is boos over de manier waarop achthonderd fans zaterdagavond ontvangen werden in de Amsterdam ArenA. Volgens voorzitter Johan Zomerdijk is er onnodig geweld gebruikt tegen de Zwolse fans in het duel tussen de koploper en de regerend landskampioen.

"Wij vinden het leuk om ook met gezinnen uitwedstrijden te bezoeken. In Amsterdam is het slecht geregeld: de bussen kunnen niet bij het uitvak staan, dus moesten bezoekers langs Ajax-fans. Fans van ons werden bekogeld met blikjes, en toen er een paar verbaal reageerden werd de politie meteen agressief", spreekt hij zijn verbazing uit in De Gelderlander. "Buitenproportioneel, echt. Ik vind het een compliment waard dat wij ons niet lieten provoceren."

In overleg met PEC Zwolle wordt er bekeken of er klachten worden ingediend tegen de Amsterdamse politie en/of Ajax. Er was al eerder boosheid vanuit Zwolle; Ajax schatte vorige week de hoeveelheid Zwolse supporters verkeerd in en gaf daarom slechts 800 kaarten vrij voor het duel, in plaats van de 1200 die volgens het reglement voor de Blauwvingers bestemd waren. Daarop werden de toegangsprijzen voor de Zwollenaren verlaagd.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen