Droogstaande Macheda voor maand naar Doncaster

16 september 2013, 14:06

Federico Macheda speelt in elk geval de komende maand op het tweede niveau van Engeland. Hij wordt door zijn werkgever Manchester United verhuurd aan Doncaster Rovers, dat uitkomt in het Championship. Maandagochtend meldde hij zich voor zijn eerste training bij de League One-kampioen, die een optie heeft om de huurperiode te verlengen tot drie maanden.

De spits stond te boek als een groot talent, maar heeft sinds zijn debuut in april 2009 weinig kunnen imponeren. De Red Devils wonnen destijds met 3-2 van Aston Villa, door een prachtige goal in de laatste minuut van de 22-jarige Italiaan. Zijn laatste wedstrijd in de hoofdmacht was in december 2012, toen hij tegen FC Cluj in de tweede helft het veld in kwam. Daarna werd de jeugdinternational nog uitgeleend aan VfB Stuttgart, maar in de veertien duels die hij in Duitsland speelde, wist hij niet te scoren. Ook in verhuurperiodes aan Sampdoria en Queens Park Rangers bleef de spits droog staan. Een basisplaats wist hij ook nergens af te dwingen.

Dickov heeft desondanks vertrouwen in zijn nieuwe aanwinst. "We zien dit als een enorme stunt voor de club. Ik heb met Sir Alex Ferguson en David Moyes gesproken: hij is een topspeler en een echte afmaker. Hij is anders dan de spelers die we al hebben. We willen hem zoveel mogelijk in de zestien zien, want daar is hij op zijn best", aldus de coach in gesprek met de South Yorkshire Times.

De verwachting is dat Macheda dinsdagavond gelijk met de selectie van Paul Dickov meereist richting Watford. Of hij aldaar zijn eerste minuten in het shirt van de promovendus zal spelen, is nog onbekend.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen