'HSV ontdoet zich na blamage van trainer Fink'

17 september 2013, 00:25   Bijgewerkt: 17 september 2013, 09:24

Hamburger SV ging afgelopen weekeinde met 6-2 onderuit bij Borussia Dortmund. De ploeg van Rafael van der Vaart heeft het moeilijk in de Bundesliga, aangezien HSV uit vijf competitieduels slechts vier punten wist te behalen. Dit heeft de ploegleiding er volgens BILD toe doen besluiten om trainer Thorsten Fink de laan uit te sturen. Aanstaande zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen Werder Bremen op het programma, maar waarschijnlijk zit Fink dan niet meer op de bank bij HSV.

Maandagavond rond 22.00 uur kwam het nieuws naar buiten. Zeer waarschijnlijk zal het ontslag dinsdag officieel bekend worden gemaakt door de club uit Hamburg.

De oefenmeester zou zondag naar München zijn gegaan om zijn familie te bezoeken, terwijl er eigenlijk een bosloop op het programma stond. HSV kreeg het meeste aantal doelpunten tegen in de Bundesliga (vijftien, gemiddeld drie per duel) en daarover onstond veel kritiek aan het adres van Fink. De trainer zou te aanvallend spelen, wat ten koste zou gaan van de verdedigende organisatie van de ploeg.

Naar verluidt is Markus Babbel een gegadigde om Fink op te volgen in Hamburg. De 45-jarige Duitser was als speler al eens actief voor HSV. Als trainer stond hij aan het roer bij VfB Stuttgart, Hertha BSC en 1899 Hoffenheim.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen