VI noemt vier 'gefixte' wedstrijden Jupiler League

18 september 2013, 12:16   Bijgewerkt: 18 september 2013, 14:57

Voetbal International heeft woensdag de wedstrijden onthuld waarbij sprake is geweest van matchfixing. Het betreft enkel wedstrijden uit de Jupiler League. Zoals eind augustus bekend werd gaat het om vier duels.

Het gaat om de volgende wedstrijden:

BV Veendam - Helmond Sport (0-0) (vrijdag 4 september 2009)

Fortuna Sittard - SC Cambuur (1-2) (vrijdag 11 september 2009)

FC Volendam - Excelsior (1-0) (vrijdag 11 september 2009)

De Graafschap - Telstar (2-1) (vrijdag 11 september 2009)

Duits justitieel onderzoek wees uit dat deze wedstrijden 'gefixt' zijn. Die conclusie werd getrokken na een groot, internationaal onderzoek, waarbij ook twee weken lang Nederlandse telefoons werden afgetapt. Het weekblad baseert zich op informatie uit een rechtszaak rond een Kroatische gokcrimineel, en afgeluisterde telefoongesprekken met Paul R., de Nederlandse matchfixverdachte.

De kans is klein dat het nog duidelijk wordt wat er zich precies afspeelde bij de genoemde wedstrijden. Bij de wedstrijd Fortuna Sittard - SC Cambuur was er sprake van een klein incident. Fortuna-speler Pieter Nijs raakte geblesseerd en verdween naar de kleedkamer, waarna Rick Geenen in zou vallen. Laatstgenoemde liep terug naar de bank, en vervolgens richting de kleedkamer, omdat hij zijn shirt met rugnummer 14 niet kon vinden. Dat duurde te lang, waarna Taner Taktak inviel.

De KNVB heeft de informatie doorgespeeld aan de UEFA. "Die heeft ze door hun 'betting fraud system' gehaald, maar niets kunnen ontdekken'', zegt manager competitiezaken Gijs de Jong tegenover nu.nl. Ook justitie zag geen aanleiding voor verder onderzoek.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen