AZ goed voorbereid op bezoek in warm Israël

19 september 2013, 10:25

AZ treedt donderdagavond om 21.05 uur aan tegen Maccabi Haifa, als het de openingswedstrijd in de groepsfase van de Europa League beleeft. De Israëlische ploeg heeft omwille van nationale festiviteiten al drie weken geen wedstrijd gespeeld, waardoor het voor de Alkmaarders lastig was om de tegenstander te analyseren. Dat de temperaturen in Israël behoorlijk hoog zijn, is voor AZ een bekend gegeven: "Beide ploegen zullen er donderdag last van hebben dat het hier drukkend warm is".

AZ wil zich zo goed mogelijk voorbereiden op de Israëlische hitte: “Omwille van de hitte verwacht ik niet dat er in een hoog tempo gespeeld gaat worden.", aldus AZ-trainer Gertjan Verbeek op het digitale thuis van de Alkmaarders. AZ-middenvelder Viktor Elm houdt naar eigen zeggen veel rekening met de hoge temperatuur: "Ik zal extra veel water drinken en ga me ook mentaal voorbereiden op de warmte.”

Verbeek heeft Maccabi Haifa alleen kunnen analyseren op basis van videobeelden. Desalniettemin denkt de AZ-trainer te weten met wat voor ploeg AZ te maken krijgt op donderdagavond: "Maccabi is een ploeg die vrij vroeg druk zet op de bal. Ze kunnen echter ook goed inzakken en zijn in staat om door middel van goed positiespel aanvallend voetbal te spelen.”

De oefenmeester van de Alkmaarders ziet zijn eigen ploeg absoluut niet als favoriet: “Wie er donderdag favoriet is? Europees ben je als uitspelende ploeg vaak de onderliggende partij. Dat komt mede door de nieuwe omstandigheden en de reis die een uitploeg in de benen heeft. Dat hebben wij vandaag ook weer gemerkt. Gelukkig is er amper tijdverschil, dat scheelt weer. Ondanks het gebrek aan ritme verwacht ik dat Maccabi er alles aan zal doen om ons zonder punten naar huis te sturen.”, aldus de goed voorbereide Verbeek.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen