De Boer beschouwt Ajax als favoriet tegen PSV

19 september 2013, 16:23

Zondagmiddag staat de kraker tussen PSV en Ajax op het programma in de Eredivisie. Daags na de wedstrijd in Barcelona (4-0 verlies) kijkt Frank de Boer terug op het duel met Barça, maar blikt de oefenmeester van Ajax ook vooruit op het duel met de Eindhovenaren. De ruime verliespartij in Camp Nou beschouwt De Boer als onnodig, maar hij geeft wel aan dat Ajax de confrontatie met PSV met vertrouwen tegemoet ziet.

De manschappen van De Boer kregen complimenten van onder meer Lionel Messi en Victor Valdés over het vertoonde spel, maar de oefenmeester van de Amsterdammers baalt flink van het feit dat de uitslag nogal ruim uitviel: "Het was zo onnodig dat het 4-0 werd. Op het allerhoogste niveau worden kleine momenten van onachtzaamheid direct afgestraft.", aldus de Boer op de persconferentie van Ajax.

Het resultaat toont het niet aan, maar de Ajacieden voetbalden in het eerste uur leuk mee met Barça, zo vindt ook De Boer: "We kwamen er vooral in de eerste helft voetballend goed uit. Verloren niet onnodig de bal. Wat dat betreft was het heel anders dan in de thuiswedstrijd tegen Real Madrid van vorig jaar. Toen maakten we alleen maar verkeerde keuzes omdat we angstig waren. Het allerbelangrijkste was dat we zouden durven voetballen. Daarover ben ik dus zeer tevreden. We hebben vijf kansen gehad, dat is meer dan vorige week tegen PEC Zwolle.", zo zegt De Boer, die hier vertrouwen uit put voor de ontmoeting met PSV.

Met PSV treft Ajax een geduchte tegenstander, beseft De Boer. Toch vindt de oefenmeester dat de Ajacieden favoriet zijn in de kraker van aanstaande zondag: "PSV heeft goede aankopen gedaan en een prima indruk gemaakt. Ik verwacht een interessante en gelijkwaardige wedstrijd. Wie er favoriet is? Ik denk dat wij dat zijn."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen